mandag 24. desember 2012

Julekveld.







Kort blogg i dag.

I går pyntet vi treet, i dag blir det pinnekjøtt og hele pakka. Eller det blir vel ganske mange pakker. Spesielt på den yngre garde. Før det må jeg finne fram dressen og hvitskjorta, og når Sølvguttene dukker opp på skjermen kommer nok julestemningen sigende på.

I min familie har vi innført en skikk med å skåle under julemiddagen for de som ikke er med oss lenger. Ingen stor greie, men bare en rask skål. Så om noen trenger en ny skikk, så er denne ikke så verst. Vi har alle mistet noen, og det kan være godt å huske på dem et bitte lite øyeblikk, uten at en lar øyeblikket vokse seg utover sine egne bredder. For savnet er der jo gjerne likevel på en kveld som i dag. Og ikke alt trengs å gjemmes bort, selv om det medfører en følelse eller to å ta det fram. Alt trenger heller ikke å være hysterisk morsomt hele tiden i julen. Det er lov å bruke et øyeblikk eller to til å ta ting inn over seg. Min yngste datter sa her en dag, at en av de beste opplevelsen hun har fra julekvelder, er når vi feirer den hos min søster - Tante I.B. - og mat og pakker er unnagjort. Når belter er løsnet litt på, skuldrer senket, og vi alle sitter ned og prater om løst og fast.

En annen greie vi har på julekvelden, er at det ikke blir så mange flere skåler enn den nevnte. I det minste ikke med alkohol i glasset. For alkohol kan en hente fram hele året, om en vil. Bacchus venter villig en dag eller to i jula. Så det holder langt med en spinkel akevitt eller kanskje en juleøl til maten på en kveld som denne, om en føler det finnes en tradisjon å verne om på det området. Hvis en har barn rundt seg, og likevel føler at det å drikke på julaften er en rett en kan hevde med bravur, bør en kanskje gå i tenkeboksen og se litt nærmere på prioriteringene sine. 

Til slutt vil jeg gjerne ta med en anbefaling. Jeg har vært så heldig å få møte en ung bergensblogger ved et par seminarer. Hun har en blogg som kalles skraatak85, og som handler litt om forskjellige ting. Den er delt opp i kategorier, og mye av det hun skriver om er kultur. Men spesielt en av kategoriene hennes har jeg lagt min elsk på. Hun kaller den ”Jeg en gråblogger.” Og den er det ikke så dumt å holde et lite øye på i året som kommer. Du finner henne her.

Da gjenstår det kun å ønske deg og dine en god jul.

God jul.:)

Dagens link: Deilig er jorden.





7 kommentarer:

  1. Jodler litt av glede, her jeg sitter.
    1- du er en ikke-bulker
    2- du legger opp til en vakker jul
    3- du ga meg en ny blogg å lese.

    Måtte denne julen bli den vakreste, hittil.
    Og siden det er utdeling i dag., legger jeg ved en klem :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Annemor, det var jo tre ting på en gang det, reine Kinderegget med andre ord.:)

      og en klem sendes tilbake.:)

      Bjørn

      Slett
  2. Jeg ville så gjerne gi deg en hilsen til jul, og ser av bloggen at du i tillegg til godt samvær, og gode tradisjoner også gir oppmerksomhet til barna og mange voksnes behov for å skåle for mye. Veldig viktig !
    Kos deg med barn, kjærest, familie og alt hva julen er for deg !
    :-) KLEM :-) tanketrollet ( får ikke til å logge inn wordpress )

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. En riktig god jul til deg også.:)

      Bjørn

      Slett
  3. Den skikken liker jeg!

    Håper du har hatt en fin julefeiring :)

    SvarSlett
  4. Her har julen vært fin, Melusine. Akkurat nå ligger jeg på sofaen og skriver på tlf mens magen strutter etter middagen.:) Håper julen er snill med deg også.:)

    Bjørn

    SvarSlett
  5. Håper det ble en fin jul. Fin tradisjon å ikke skåle for mye med alkohol i glasset. Det burde flere ta til etterretning. God romjul! :-)

    SvarSlett